In verbinding met jezelf - krachtig en gezond

Workshops, bijeenkomsten en retraites

Drie dagen tijd voor jezelf.

Dagen waarbij je mag zijn met alles wat er is, jezelf ont-moeten. Dagen van verbinding, stilte, inzicht en beweging. Een uitnodiging om je over te geven aan moeiteloosheid. Overgave aan het leven dat door jou heen stroomt, ruimte maken voor jouw werkelijke zijn en heelheid.

De dagen zullen deels in stilte zijn om het proces van naar binnen keren te ondersteunen.
 De dagen zullen in het teken staan van thuiskomen bij jezelf. De centrale Psoasspier speelt hier een centrale rol in en zal ook de nodige aandacht krijgen. Als deze spier ontspannen is kunnen we meer in ons zelf landen.
 Voor het ontbijt starten we met de Connecting Awareness Power, de CAP methode. Een adem- en beweegmethode die het zelfgenezend vermogen van het lichaam activeert. Verder staan oefeningen om het autonome zenuwstelsel uit te balanceren, Psoas Release en ‘ruimte’ ademen op het programma. Zaterdagavond zal er Connected Dance zijn. Een vrije beweeg- en dansvorm die bewustzijn en ruimte in het lichaam creëert.
 Er zijn samenkomsten voor het ontbijt, op de tweede helft van de ochtend en de middag en ’s avonds. Het is aan jou waar je aan deel wilt nemen.
 Een verblijf op Erve Veldink nodigt ook uit om een wandeling te maken in de prachtige natuur aldaar.

Al met al quality time voor jou.
 Waardevolle dagen die je dichter bij jezelf brengen, je heel-zijn activeren en je handvatten aanreiken voor all daily life.
 Dagen om je te verbinden met het geHEEL: je lichaam, je mind, je hart en Spirit / het Licht.
 Kom je ook?
 Aankomst: vrijdag 24 september 15.00 uur - vertrek zondag 15.30 uur.
 Bijdrage: 350 euro, inclusief twee overnachtingen; 2x ontbijt; 2x lunch; 2x avond eten; koffie; thee en versnaperingen. De maaltijden zijn puur, eenvoudig en vegetarisch. Ze worden verzorgd door ‘natuur-kok’ Marian Bokdam.
 Er is een ruim opgezette slaapzaal voor 8 personen. Daarnaast zijn er twee eenpersoons bedstee ’s. Het is ook mogelijk om een eigen appartement bij Erve Veldink te huren.
 Het maximaal aantal deelnemers is 8.

Neem voor meer informatie gerust contact met me op.

Welkom, ik zie je graag.
 

- HEEL dichtbij JEZELF kom je thuis; HEEL dichtbij JEZELF ben je heel; HEEL dichtbij JEZELF straal jij moeiteloos. Welkom jij -

Op deze pagina lees je meer informatie over de aankomende workshops, bijeenkomsten en retraites.

HEEL dicht bij JEZELF

5 bijeenkomsten waar jouw heling en zelfbekrachtiging centraal staat. We werken met de Connecting Awareness Power - CAP methode. Bij deze methode gaat het over Aanwezig-Zijn en Verbondenheid. 

In verbinding met het geHEEL: je lichaam, je mind, je hart en spirit, ben je HEEL en kan je je innerlijke kracht aanspreken. Voor iedereen, met of zonder klachten, die zich wil verbinden met gezondheid en persoonlijk leiderschap.

De bijeenkomsten bestaan uit:
- Gronding- en ontspanningsoefeningen
- CAP movements: verbindende beweeg ‘oefeningen’ inclusief Psoas release
- Ruimte ademen 
- Balanstechnieken Autonome Zenuwstelsel
- Mindfullness     
- Mindset focussen
- Energie werk / heling
- Inzicht gevende informatie

De Connecting Awareness Power zorgt voor:
> Stevigheid - een anker in het (woelige) leven van alledag
> Meer ontspanning en innerlijke rust - kernbewustzijn
> Een betere energie doorstroming in je lichaam
> Een krachtiger zelf genezend vermogen > pijndemping
> Meer feeling met jezelf, je gezonde IK-kracht
> Bewustzijnsgroei

Wanneer je eenmaal deze tools eigen gemaakt te hebt, kun je er in je dagelijkse leven je voordeel mee opdoen.

Data: Woensdag avond 4  - 18 oktober, 1 - 15 en 29 november 2023
Tijd: 19.30 - 21.00 uur     
Deelnemers: Minimaal 5 en maximaal  8 mensen
Bijdrage: 175 euro voor alle 5 bijeenkomsten. Inclusief E-book en 2 geleide meditaties 
Locatie: Medisch Centrum Goor - Fysiotherapie afdeling

Voor opgave en informatie lian@sameninbeweging.nu of  06-51131208

HEEL dicht bij JEZELF - retraite

24 tot en met 26 november 2023 bij Erve Veldink te Haarlo. 

Voor iedereen, met of zonder klachten, die zich wil verbinden met gezondheid en persoonlijk leiderschap. We werken met de Connecting Awareness Power - CAP methode. Bij deze methode gaat het over Aanwezig-Zijn en Verbondenheid. 
In verbinding met het geHEEL: je lichaam, je mind, je hart en spirit, ben je HEEL en kan je je innerlijke kracht aanspreken.

Met de aangereikte tools kan je veel voordeel opdoen in je dagelijkse leven.

Nadere informatie volgt. Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.

Psoas Cursus

Voorjaar 2023
In de cursus werpen we een licht op de meest centrale spier in ons lichaam de psoas. Gelegen in de diepte van de buik, de kern van ons fysieke lichaam, beïnvloed de psoasspier vele aspecten van ons welzijn. De psoas is de enige spier die het bovenlichaam met het onderlichaam verbindt en is van essentieel belang voor je gevoel van balans, centering, coördinatie, beweging en lichaamshouding. De psoas is een intelligentie spier die onze diepste gevoelens en emoties waarneemt. Vandaar dat de psoas ook wel de spier van de ziel genoemd wordt De psoas reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stress ervaren. Dit uit zich o.a. in heup-, rug-,bekken- en buikklachten, de plek waar onze emoties worden opgeslagen. Verbinding maken met onze kern maakt dat we thuis komen bij ons zelf en is de voorwaarde om je veilig en ontspannen te voelen.

In de cursus gaan theorie en praktijk hand in hand, maar zal ‘het ervaren’ de boventoon voeren. Het is een ontdekkingsreis naar je eigen Psoas.
Het werken met de psoas  kenmerkt zich in:
- Overgave aan de onderlaag, gronding. Toestemming geven om je te laten dragen.
- Verbonden blijven  in je eigen diepte. Een aanwezig zijn in je bekken en bekkenbodem, centeren.
- Bewegen in verbondenheid. Bewegen in een keten ontlast de gewrichten en spieren.

Tijdens de cursus gaan we vanuit het aanwezig zijn bij onszelf, later ook samen aan de slag. Via aanraking, zachte handgrepen, geleide bewegingen, en handgrepen uit de Holistic Pulsing massage, gaan we de doorstroming van de psoas bij elkaar in beweging brengen.

Voor iedereen die het contact met  zijn kern wil vergroten, naar binnen wil voelen en geïnteresseerd is in de psoas. Een cursus om thuis voor jezelf en/of je dierbaren - verder mee aan de slag te gaan en is daarnaast ook goed inzetbaar is voor mensen die met mensen werken.

Twee daagse cursus:  4 en 25 mei  van 10 tot 17.00 uur.
Maximaal 6 deelnemers, minimaal 4
Bijdrage: 280 euro voor beide dagen, inclusief koffie en thee.
Locatie: De oude Pastorie Geesteren (O)

Psoas lezing
Op locatie kom ik graag vertellen over het belang van de Psoas spier. Het is een spier die veel meer aandacht verdient dan hij op dit moment krijgt. Deze kernspier is van onschatbare waarde en kan voor veel onverklaarbare klachten zorgen. Wil je je publiek kennis laten maken met deze bijzondere spier? Neem dan gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.

Retraite ademruimte

20 - 21 - 22 januari 2023   Erve Veldink Haarlo in de Achterhoek

 Drie dagen tijd voor jezelf.

Even uittunen van de dagelijkse gang van zaken en ruimte maken voor ont-moeten. Je zelf ontmoeten en thuiskomen bij jezelf. Adem, flow, beweging, stilte, ontvangen, heling.
Een uitnodiging om je over te geven aan moeiteloosheid. Overgave aan het leven dat door jou heen stroomt, ruimte maken voor jouw werkelijke Zijn.

De dagen zullen deels in stilte zijn om het proces van naar binnen keren te ondersteunen.
Voor het ontbijt starten we de dag met Epiphora Ademen. Een adem- en beweeg methode die je energie niveau verhoogt / het zelf genezend vermogen van het lichaam activeert. Verder staan adem- en ontspanningsoefeningen, ‘ruimte’ ademen, helende klanken en voor zaterdagavond Connected Dance op het  programma, een vrije beweeg- en dansvorm die bewustzijn en ruimte in het lichaam creëert.
Er zijn samenkomsten voor het ontbijt, op de tweede helft van de ochtend en middag en ’s avonds. Het is aan jou waar je aan deel wilt nemen. Een verblijf op Erve Veldink nodigt ook uit om een wandeling te maken in de prachtige natuur aldaar.

Al met al, quality time voor jou. Waardevolle dagen om jezelf op te laden voor 2023.
 Dagen om je te verbinden met spirit - het leven in jou.
 Kom je ook?


Aankomst vrijdag 20 januari 15.00 uur - vertrek zondag 16.00 uur.
Bijdrage 300,00 euro, inclusief twee overnachtingen; 2x ontbijt; 2x lunch; 2x avond eten;
Koffie; thee en versnaperingen. De maaltijden zijn puur, eenvoudig en vegetarisch.
Er is een twee persoonskamer, een driepersoonskamer en een ruim opgezette slaapzaal voor 8 personen. Het is ook mogelijk om een eigen appartement bij Erve Veldink te bekostigen. Het maximaal aantal deelnemers is10.  Wees er op tijd bij, vol is vol.
Neem voor meer informatie gerust contact met me op.

Welkom!     
Ik zie je graag. Warme groet, Lian


“Geen blad meer aan de bomen. De naaktheid van de bomen laten hun ware kern zien. De natuur nodigt ons uit om met haar mee te bewegen, om contact te maken met onze eigen kern. Voorbij alle opsmuk. Opgeladen zullen we de roep van de lente horen.”
 
 
>> Reserveren kan via lian@sameninbeweging.nu of via 06-51131208

Retraites

Individuele mini retraite: In verbinding met jezelf
1,5 uur qualitytime voor jou!
Je mag je heerlijk laten dragen door de verwarmde massagetafel en je overgeven aan zachte aanrakingen, pulsbewegingen en Autentic being heling. Daarnaast krijg je ook kleine meditatieve oefeningen aangereikt om thuis-te-komen-in-je- lichaam. Deze thuis voortzetten geven je vele handvatten voor ontspanning en een ‘leven in verbinding met jezelf’.

 Adem en stilte retraite
Kom tot rust tijdens dit ontspannende weekend.
Bewust ademen is één van de meest krachtige- en bewezen manieren om weer op adem te komen, veerkracht te ontwikkelen en meer ruimte in jezelf te ervaren. De adem is een medicijn dat altijd bij ons is, ze ‘masseert’ ons van binnenuit. Een vrije ademhaling is DE basis voor onze gezondheid.

Het dagschema bestaat uit adem- en ontspanningssessies, meditatief bewegen, een meditatieve wandeling.
Tussen de gezamenlijke sessies zijn er momenten voor jezelf om de ervaring te integreren en waar er tijd is voor zelfreflectie, schrijven, creativiteit, wandelen ,…..
Van zaterdagochtend tot zondagochtend zijn we samen stil, uitgezonderd van de kringbijeenkomsten. De stilte ondersteunt de verbinding met jezelf.

Optie: Mogelijkheid tot inzicht in je kernkwaliteiten volgens de Tzolkin / Maya
astrologie.
Data nog onbekend

Groeiend vertrouwen bij ziekte, innerlijke onrust, pijn
Vergroot deze dagen je vertrouwen in het zelf genezend vermogen.
Leven met  lichamelijk ongemak is vaak een hele zoektocht, hoe ga je hier mee om?
Je krijgt dit weekend een aantal handvatten hiervoor aangereikt.  Een weekend om een pas op de plaats te maken, je lichaam te omarmen en je geest rust te geven. Aandacht voor eigenliefde en compassie. Ons lichaam streeft altijd naar balans, dat is een natuurwet. Ongemak en pijn komen ons niet plagen maar fungeren als een intelligente en gezonde alarmbel. En bel die ons terugfluit omdat we niet meer in harmonie met ons zelf leven.
Het dagschema bestaat uit adem- en ontspanningssessies, mindfulness, aandacht voor je mindset, beknopte theorie over het zelf genezend vermogen, meditatief bewegen. Tussen de sessies door is er tijd voor jezelf om de opgedane ervaring te integreren.

Optie: Mogelijkheid tot inzicht in je kernkwaliteiten en balanskrachten volgens de Tzolkin / Maya astrologie

Data en locatie volgt. Laat me weten als je interesse hebt.
 
>> Reserveren kan via lian@sameninbeweging.nu of via 06-51131208

AutoZ training


Jij in balans, via balans in het Autonome Zenuwstelsel
Start dinsdagavond 18 oktober 19.30 uur
Medisch Centrum Goor

Het Autonome Zenuwstelsel is de thermostaat van ons lichaam. Het regelt automatisch vele processen zonder dat we daar direct invloed op hebben. Zo regelt het onder andere onze hartslag, de spijsvertering, ons hormoonstelsel en herstelprocessen.

Door chronische stress, langdurige onveiligheid en trauma’s raakt dit zenuwstelsel uit balans met alle gevolgen van dien. Dit kan zich uiten in: hoge bloeddruk, onrustige ademhaling, maag-  en darmklachten, hartkloppingen, overgevoeligheid voor licht en geluid, gejaagdheid, angstgevoelens, lusteloosheid, dissociëren: het uit verbinding geen met voelen / je gevoel, slecht zelf genezend vermogen, hormonale disbalans, onverklaarbare pijn en nog meer.
 
Wat kan je verwachten tijdens deze training
- Inzicht gevende theorie over hoe het autonome zenuwstelsel werkt
- Specifieke oefeningen om het autonome zenuwstelsel in balans te brengen
- Ademhalingsoefeningen en ademhalingstechnieken voor hoofd en hart
- Ontspanningsoefeningen
- Mindfulness
- Connected A Health - bewustwording van verbindingen in het lichaam

Wat brengt de training jou
- Meer innerlijke rust, een thuis komen bij jezelf
- Vrijere ademhaling
- Groeiend vertrouwen in je lichaam
- Meer gezondheid, beter zelf genezend vermogen
- Beter in je vel zitten
- Groeiend bewustzijn - meer bewustzijn op lichaamssignalen
- Adviezen voor het dagelijks leven - handvatten om jezelf te ‘resetten’ als je uit balans bent
- Meer feeling met je lichaam, jezelf, je verlangens,…

Deelname aan de training vraagt een actieve inzet en een nieuwsgierige mind.

5 dinsdagavonden: 18 oktober, 1 - 15 - 29 november,13 december van 19.00 tot 20.00 uur
Locatie: Medisch Centrum Goor, de Oliphant
Bijdrage: 100 euro voor de gehele training          
Minimaal 5 en maximaal 7 deelnemers  

Tzolkin Jaartraining 2022-2023


Groeien aan - en leven met de heilige Maya Kalender
Start maandagavond 24 oktober 2022

Welkom Jij, welkom flow.
Verdiep je in de eeuwenoude astrologie van de Maya’s en integreer deze kennis in je dagelijks leven voor meer flow en er- en herkenning van je ware natuur.

Ooit kwam de uitspraak naar me toe: “Als jij schuurt aan het goddelijke, dan schuurt het goddelijke aan jou”  Dit is wat ik keer op keer ervaar en maakt dat ik me meer durf toe te vertrouwen aan de flow van het leven. Je verbinden met de flow van de Tzolkin brengt beweging op zielsniveau. Het leven wil maar één ding dat wij leven wie we van nature zijn, dat we uit de knop komen.
De bijeenkomsten zijn interactief. Theorie en  ervaren zullen elkaar afwisselen. Daarnaast krijg je tools aangereikt voor thuis. Er is op papier, en in afstemming in het moment, ook ruimte voor persoonlijke Maya-astrologie.
De cursus is voor mensen die nog weinig feeling met deze materie hebben en voor mensen die al wat meer kennis hieromtrent hebben. Je verdiept de relatie met deze materie/energie op je eigen niveau.
Wat er toe doet is je nieuwgierigheid, je verwondering. Open staan voor de magie van het leven.

Praktisch
7 maandagavonden. Eerste bijeenkomst 24 oktober 2022, daarna de volgende data: 21 november, 19 december, 16 januari, 13 februari, 13 maart en 17 april.
De groep bestaat uit minimaal 3, tot maximaal 5 personen.
Bijdrage: 280 euro inclusief koffie/thee, versnapering, informatie materiaal, ingesproken informatie betreffende je eigen profiel.
Locatie: Bornsestraat 26 Bornerbroek

 

Dansante Fysiotherapie

Dans je gezond op muziek
 
‘Gezondheid via verbondenheid’

Dansante Fysiotherapie is een reis door je lichaam die het vertrouwen in je  lichaam vergroot en je ruimte en plezier geeft.
………..je lichaam vrij bewegen op muziek.
………….. in beweging  komen ook al heb je  lichamelijke klachten.
Je krijgt nieuwe beweegvormen aangereikt die je meer vrijheid en ontspanning in je lichaam laten ervaren. Alles draait om verbondenheid. Verbondenheid  en balans tussen de verschillende lichaamsdelen.

 Jij beweegt/danst zoals het voor jou mogelijk is. Tijdens elke bijeenkomst is er een ligmoment. Indien nodig kun je ook nog je eigen rust momenten inlassen. De uitnodiging is om naar je lichaam te luisteren. Wat fluistert ze je toe?

Je danst in en vaste groep met minimaal 4 en maximaal 8 mensen

Momenteel is er geen data bekend.

Meer inzicht in de Tzolkin

Heb je de wens om je te verdiepen in het leven met de Tzolkin, en zoek je hierin begeleiding, dan ben je van harte welkom. We kunnen hier een persoonlijk traject voor afspreken. Interactief samenzijn met een groep(je) behoort ook tot de mogelijkheid.

Ik zie je graag

Heb je interesse in een van bovenstaande workshops, bijeenkomsten of retraites? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken